Mi garantálja a hosszú távú állást, ha nem a diploma?

 
A legtöbben azt gondolják, hogy akinek sikerül megszereznie egy egyetemi diplomát, annak soha nem lesz problémája az álláskereséssel, mert a végzettségének köszönhetően élete végéig foglalkoztatják majd. 1-2 évtizeddel ezelőtt ez talán igaz is volt, de a szakemberek szerint a speciális szaktudás ma már közel sem akkora érték, mint régen volt, így önmagában nem garancia sem a hosszú távú állásra, sem pedig a jó fizetésre.

Hogy ennek mi az oka, és mit lehet tenni azért, hogy a lehető legjobb munkaerőpiaci esélyekkel induljon egy munkavállaló vagy vállalkozó, arról Mérő László matematikus, publicista és pszichológus, az ELTE Gazdaságpszichológiai szakcsoportjának egyetemi tanára beszélt a Pszinapszis Konferencián. Beszédének legfontosabb gondolatait foglaltuk össze legújabb adásunkban.
 

 
A “Mi garantálja a hosszú távú állást, ha nem a diploma?” című MentorFM adást június 16., csütörtök 12:00 óráig meghallgathatod a fenti lejátszóra kattintva!
 
Mi garantálja a hosszú távú állást, ha nem a diploma?
 
Ha tetszett, amit hallottál, ne hezitálj: 170-nél is több hasonló, és ingyenes adás található a MentorFM alkalmazásban, amit letölthetsz iOS vagy Android eszközödre. Ha pedig lemaradtál az adásról itt a weben, ne aggódj: az alkalmazásban korlátlan ideig meghallgathatod ingyen, keresd a Karrier tapasztalt munkavállalóknak csatornában. Töltsd le az appot most!
 

 
Letöltés:
Android
Letöltés:
Apple iOS