Így kell milliomosnak tűnni milliók nélkül

 
A mai világban kulcsfontosságú a tökéletes megjelenés. Sokan azt gondolják, hogy milliókra van szükség a lenyűgöző, sőt lélegzetelállító eleganciához, pedig valójában a magabiztosság és a kisugárzás a legfontosabb. Természetesen az sem árt, ha van néhány drágább dizájnerdarab a gardróbban, de nem feltétlenül kellenek milliók ahhoz, hogy valaki milliomosnak tűnjön. Elég csak néhány trükkre odafigyelni!
 

 
Az “Elegancia és stílus: így kell milliomosnak tűnni milliók nélkül” című MentorFM adást 2016. május 27. péntek 12:00 óráig meghallgathatod a fenti playerre kattintva. Ha viszont szívesebben olvasnál a témáról, görgess a kép alá!
 
Elegancia és stílus: így kell milliomosnak tűnni milliók nélkül
 
Silvie Di Giusto 2009-ben alapította imázstanácsadó cégét, ma pedig már csúcsvezetőknek ad tanácsot azzal kapcsolatban, hogyan legyen tökéletes a megjelenésük. Di Giusto egyik alapelve, hogy nemcsak a pénzen múlik a lélegzetelállító elegancia. A másik alapelve pedig évek óta nagyon sok helyen megjelent: ez az úgynevezett „egyharmados szabály”. Hogy mi ez pontosan?
 
Arról szól, hogy aki igazán profi az öltözködésben, az nem sajnálja a pénzt a dizájnerholmikra, ezért harmadannyi ruhát vesz, mint átlagosan öltözködő társai. Ahelyett, hogy venne 3 átlagos nadrágot, amik csak felhalmozódnak és hordatlanul állnak a szekrényben, inkább vesz 1 drágább, jobb minőségű és különleges nadrágot, így bár ugyanannyi pénzt fog elkölteni, máris kicsit különlegesebb lesz a megjelenése. Főleg akkor, ha minden ruhadarabra alkalmazza ezt a szabályt. Ráadásul a dizájnerdarabok egyik legnagyobb előnye, hogy nem az úgynevezett fast fashion, vagyis gyorsan változó, legújabb divatot követik, ezért a legtöbb teljesen kortalan, állandóan hordható darab. Érdemes körülnézni outletekben is, mert sokszor ugyanannyiért lehet kifogni egy márkásabb tervezői darabot, mintha egy átlagosat vettünk volna egy másik üzletben.
 
Amikor pedig azt mondjuk, hogy ez a szabály minden ruhadarabra vonatkozik, akkor kiemelten gondolunk a kiegészítőkre is. Természetesen nem kell, hogy a telefon tokja vagy a táskában található zsebkendő is méregdrága legyen, az viszont fontos, hogy rossz minőségű, olcsó kiegészítőket semmiképpen se hordjunk. Inkább ne legyen a telefonon tok, minthogy egy elszíneződött szilikonborítás vegye körül. Fontos ügyelni arra, hogy a nőkön a bizsuk ne legyenek kopottak, a bőrszíjas óra vagy öv ne legyen bolyhos, sem pedig elhasználódott. Emlékezzünk arra a szabályra, hogy nemcsak a ruházatunk mond el rólunk mindent, hanem a kiegészítők is.
 
Hiába visel egy hölgy elegáns kosztümöt, ha a cipője sarkát már lejárta, és hiába van elegáns öltöny egy férfin, ha az alatta lévő fehér ing nem vakítóan fehér. Érdemes odafigyelni a legapróbb részletekre is, mert ezek sokszor többet mondanak el bárkiről, mint az egyébként kellemes összkép. Ráadásul egy-egy márkás kiegészítő nagyon jól fel tud dobni egy teljes öltözéket: egy szép, divatos női óra egy kecses csuklón nagyon vonzó látvány. Érdemes tehát a kiegészítőkre is alkalmazni a szabályt: inkább egy drágább, márkás és elegáns darabra essen a választás, mint 3 átlagosra.
 
Ha pedig a kinézetnél tartunk: nemcsak az a fontos, amit látnak az emberek, hanem az is, amit éreznek. Éppen ezért parfümből válasszunk a személyiségünkhöz illőt, de ne hagyjuk figyelmen kívül az aktuális évszakot és divatot sem. Az, ha túl sok parfümöt viselünk és ezért folyamatosan érezzük magunkon az illatát, mások számára épp olyan zavaró lehet, mint az, ha télen egy erős gyümölcsös illattal próbálunk hódítani. Mindennek megvan a maga ideje, ezért célszerű télen visszafogottabb, lágyabb illatot választani.
 
Ha kényelmes ruházatra kerül a sor, akkor sem kell lemondani az eleganciáról. Barack Obamának például van egy kitűnő trükkje, amit a nem hivatalos megjelenésére nagyszerűen alkalmaz, de természetesen Di Giusto is egyszerűen megfogadható tippeket adott a témában. Ha kíváncsi vagy ezekre, hallgasd meg a teljes adást a fenti lejátszón!
 
Ha tetszett, amit hallottál vagy olvastál, ne hezitálj: 170-nél is több hasonló, és ingyenes adás található a MentorFM alkalmazásban, amit letölthetsz iOS vagy Android eszközödre. Ha pedig lemaradtál az adásról itt a weben, ne aggódj: az alkalmazásban korlátlan ideig meghallgathatod ingyen, keresd A megtérülő személyes márka csatornában. Töltsd le az appot most!
 

 
Letöltés:
Android
Letöltés:
Apple iOS