A sikeres emberek korán kelnek

 
A korán kelés a legtöbb ember számára egy rémálom, pedig a kiemelkedősen sikeres emberek esküsznek rá, hogy ez az egyik legfontosabb szokásuk. Barack Obama amerikai elnök, Tim Cook, az Apple vezérigazgatója vagy éppen Anna Wintour, az amerikai Vogue magazin főszerkesztője mind hajnalok hajnalán kelnek.
 
De mi a jelentősége a korai ébredésnek, miért érdemes már akkor is aktívnak lenned, amikor mások még az igazak álmát alusszák? Kiderül "A sikeres emberek korán kelnek" című adásunkból!

 
A “Sikeres emberek korán kelnek?” című MentorFM adást 2016. május 29., vasárnap 12:00 óráig meghallgathatod a fenti playerre kattintva. Ha viszont szívesebben olvasnál a témáról, görgess a kép alá!
 
A sikeres emberek korán kelnek
 
Mostanában az említett hírességekhez hasonlóan egyre több fiatal tehetség válik korán kelővé. A mai tempó mellett egyre kevesebb idő jut bizonyos feladatok megoldására, éppen ezért gyakran késő éjszakáig dolgozunk. Hosszú távon ez azonban nem jelent megoldást, hiszen egy bizonyos idő elteltével fáradtak, ingerültek leszünk és képtelenné válunk a hatékony munkavégzésre.
 
Kutatások bizonyítják, hogy a reggeli „friss elme” sokkal hatékonyabb működésre képes, mint egy átdolgozott nap utáni fáradt fej. Éppen ezért, ha nagy eredményeket szeretnél elérni, érdemes meghoznod a korán kelés áldozatát. Ez nem feltétlenül egyszerű változtatás; kezdetben gyakran hallhatod a belső hangot, ami további pihenésre biztat, de ha ezen sikerül túllendülnöd, az eredmények mindent igazolni fognak. Hogyan válhatsz reggeli emberré? Mi az, ami ezeknek a rendkívül sikeres embereknek bevált? Lássuk csak:
 
Alakíts ki magadnak jobb alvási szokásokat!
Tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik pontosan 7 órát alszanak naponta, sokkal egészségesebbek és kevésbé fogékonyak betegségekre, mint a rendszertelenül alvók. Menj aludni korábban, kelj korábban. Legjobb, ha minden nap azonos időben fekszel és reggelente azonos időben kelsz. Ezzel állandóságot hozol napjaidba, így kiegyensúlyozottabb és kipihentebb leszel, könnyebben koncentrálsz napközben. Már lefekvés előtt egy órával kapcsold ki a számítógéped, némítsd le a telefonod. Ilyenkor inkább hallgass zenét, olvass, relaxálj. Készülj fel az alvásra. A késő délutáni, esti órákban kerüld a koffeint, ez megzavarhatja az éjszakai pihenést.
 
Használd ki a kora reggeli nyugodt pillanatokat!
Ébredés után meditálj 10-20 percet - ez amellett, hogy segít az ébredésben, mentális állapotodra is pozitív hatással lesz. Ha kitartóan gyakorolod, pozitív változásokat tapasztalhatsz életed minden területén. A reggeli meditáció alkalmával elképzelheted például, hogy ideális nap áll előtted. Figyeld csak meg, ezután milyen könnyed és laza maradsz a nap folyamán! A hajnali órákban rengeteg kreatív ötleted támadhat, ezért tarts egy kis jegyzetfüzetet az ágyad mellett és minden reggel szánj néhány percet arra, hogy felmerülő gondolataidat lejegyezd. Vedd ezt komolyan! Elvégre sosem tudhatod, mikor veszed ezeknek hasznát.
 
A reggeli testmozgás feltölt energiával, fókuszt és lelkesedést ad. Nem feltétlenül kell edzőterembe menned. Fuss egy kört a ház körül, vidd sétálni a kutyát, vagy csak nyújtózz egyet a friss levegőn. Ha eddig munkába menet rohanva kaptál be egy szendvicset, sürgősen változtass ezen a szokásodon! A kapkodó, egészségtelen evéssel csak annyit érsz el, hogy egész napra lenullázod a koncentrációs képességed. Ehelyett reggelizz nyugodtan és gazdagon úgy, mint egy király.
 
Nem kell persze kalóriák ezreivel sokkolnod a szervezeted, inkább csak add meg a módját az egészséges reggeli elfogyasztásának. Megfigyelések szerint a reggelek meghatározzák az egész napodat. Amint elkezdesz korábban kelni és időt fordítani például a napod megtervezésére, felfigyelhetsz arra, hogy a napjaid összeszedettebbek és hatékonyabbak lesznek, a rossz döntések pedig szép lassan elmaradnak életedből.
 
A rendszeres aktív reggeli elfoglaltságoknak köszönhetően tartalmasabbnak, teljesebbnek érezheted a napod és ezzel együtt az életedet is. Gondolj csak bele: ha korábban kelsz, mások még csak ismerkednek a napi történésekkel, amikor te már a gyakorlati feladataidat valósíthatod meg.
 
Belegondoltál már, hogy ha hét közben egy órával hamarabb kelsz, ezzel évente plusz egy hónapot nyersz, amit terveid megvalósítására fordíthatsz?
 
Ha tetszett, amit hallottál vagy olvastál, ne hezitálj: 170-nél is több hasonló, és ingyenes adás található a MentorFM alkalmazásban, amit letölthetsz iOS vagy Android eszközödre. Ha pedig lemaradtál az adásról itt a weben, ne aggódj: az alkalmazásban korlátlan ideig meghallgathatod ingyen, keresd a Sikeres emberek csatornában. Töltsd le az appot most!
 

 
Letöltés:
Android
Letöltés:
Apple iOS