12 trükk, hogy újra energikusnak érezd magad

 
Veled is megtörtént már, hogy bár napközben nem végeztél fizikailag megerőltető tevékenységet, este mégis teljesen kimerülten zuhantál ágyba? Ez a kimerültség annak a jele, hogy valószínűleg nem megfelelően használod fel az energiád. Íme az 5 leggyakoribb hiba, ami ezt okozhatja:

- Megváltoztathatatlan dolgokra fókuszálsz. Gyakran érezheted magad áldozatnak, amikor megváltoztathatatlan dolgokon idegesíted fel magad. Szerinted eláll az eső, ha eléggé felidegesítetted magad azon, hogy ezen a hétvégén ismét nem süt a nap?
- A jövőben élsz. Amikor valamihez nagyon ragaszkodsz vagy túlságosan arra fókuszálsz, akkor annyira lefoglalod az energiáidat, hogy észre sem veszed a kínálkozó lehetőségeket.
- Mindent egyedül akarsz megoldani. Attól függetlenül, hogy tiszteljük azokat, akik önállóan képesek dolgozni és sikereket elérni, nem feltétlenül ez a legjobb út.
- Elveszel a gondolataidban. Új dolgot szeretnél kipróbálni, de a felmerülő negatív gondolatok folyamatosan eltérítenek ettől? Az agyad egyik feladata, hogy megvédjen téged a csalódásoktól, azonban ha túl sokat aggódsz bizonyos ügyek kimenetelén, akkor előfordulhat, hogy lemaradsz sok nagyszerű dologról. Légy bátor és felejtsd el őket!
- Túl komolyan veszed önmagad. Tiszteletre méltó, ha képes vagy komolyan venni a munkádat, viszont ha túlzásokba esel, egy szép napon azt veheted észre, hogy teljesen kimerültél és már semmi nem érdekel.
 
Ha úgy érzed, ebből az 5 hibából legalább egyet Te is elkövetsz, akkor hallgasd meg legújabb adásunkat, melyből megismerhetsz 12 olyan trükköt, ami segít újra energikusnak érezni magad!
 

 
A "12 trükk, hogy újra energikusnak érezd magad" című MentorFM adást február 23., kedd 12:00 óráig meghallgathatod a fenti lejátszóra kattintva!
 
12 trükk, hogy újra energikusnak érezd magad

Ha tetszett, amit hallottál, ne hezitálj: további hasznos adásokért töltsd le a MentorFM alkalmazást ingyenesen iOS vagy Android eszközödre. Ha pedig lemaradtál az adásról itt a weben, ne aggódj: az alkalmazásban korlátlan ideig meghallgathatod ingyen, keresd az Ön- és emberismeret csatornában. Töltsd le az appot most!

 

 
Letöltés:
Android
Letöltés:
Apple iOS